Slideshow shadow

Lezingen en workshops

Je kunt mij boeken voor een lezing of een workshop. Het onderwerp van mijn lezingen en workshops doe ik graag in overleg.

Enkele voorbeeldonderwerpen zijn:

  • Opgroeien in een zwak begaafd gezin – Hoe doe je dat?
  • Bemoeizorg en drang – wat werkt en wat niet?
  • Armoede – wat betekent dat voor een kind?
  • In gesprek met jeugdbeschermers: interventies en de beleving bij de doelgroep (zie ook hieronder).

Meer informatie? mail@luciekessens.nl of bel 06-33946104

 

Speciale workshop voor jeugdhulpverleners die werken met risicotaxaties en veiligheidsplannen:

Interventies en de beleving bij de doelgroep

alkmaar2Objectief kun je beoordelen of en hoe onveilig de leefsituatie is van een kind. Voor een goede beoordeling zijn er methodes waar je als professional gebruik van maakt. Je overlegt met collaga’s, geeft scores door middel van een veiligheidslijst en taxeert de risico’s. Systemen die je helpen om vervolgens een plan van aanpak te formuleren.

In deze workshop leg ik mijn casus als kind voor. Ik laat jullie een beoordeling doen om vervolgens in gesprek te gaan over de bevindingen. Ik leg uit wat ik goed en niet goed vind aan de beoordeling en de daaropvolgende interventies. En natuurlijk vertel ik waarom ik dat vind en gaan we daarover in discussie. Een inspirerende bijeenkomst omdat die niet óver de doelgroep gaat maar met de doelgroep!

Reactie op deze workshop: “..Ik zou het vele andere professionals ook gunnen om te kunnen leren van de ervaringen van Lucie. Voor mij was het het meest zinvolle inhoudelijk overleg sinds tijden. Mijn advies: nodig Lucie eens uit bij jullie in het team..!” Jose Scholzel, (Gezins)voogd, William Schrikker Jeugdbescherming

Meer informatie? mail@luciekessens.nl of bel 06-33946104

 

Eéndaagse training:  Begeleiden van sociaal zwakke gezinnen

Cursusleider Guus Feron van het Centrum voor Educatie en Supervisie (CES) leidt deze ééndaagse training waarbij sociaal zwakke gezinnen centraal staan. Deze gezinnen kampen vaak met meervoudige en complexe problemen die onderling verweven zijn. Hulpverleners ondervinden vaak moeilijkheden in de begeleiding van deze gezinnen. Deze training werkt aan kennis, houding en vaardigheden en is gericht op de praktijk. In deze training werk ik in de middagsessie mee in de rol van co-trainer / ervaringsdeskundige.

Aan het eind van de dag heeft de cursist een gepersonaliseerde workflow ontwikkeld, toegespitst op de eigen persoon in relatie tot de eigen praktijk. De werkzame factoren die worden behandeld zijn evidence based onderzocht en worden gekoppeld aan best practice werkmodellen.

De training staat garant voor een interactieve en leerzame dag en wordt ongeveer vier keer per jaar gegeven. De ene keer in Utrecht en de andere keer in Eindhoven. Wil je weten wanneer, kijk in mijn agenda. Je kunt daar eventueel doorklikken voor meer informatie of inschrijving.